Inexeon ontvangt Keurmerk Refurbished

Kwaliteit gereviseerde elektronische onderdelen in klimaatsystemen geborgd

.

Inexion refurbished

Op dezelfde dag als de opening van het nieuwe pand ontving Inexeon een certificaat van het onafhankelijke keuringsinstituut TÜV Nederland voor de revisie van elektronische onderdelen in klimaatsystemen. Daarmee bewijst de revisiespecialist uit Wijchen dat het revisieproces en de onderdelen die zij toepast voldoen aan de internationale kwaliteits- en betrouwbaarheidseisen.

Inexeon is het eerste bedrijf in Nederland dat dit certificaat heeft ontvangen. Techniek Nederland voorzitter Doekle Terpstra, die speciaal naar Wijchen was gekomen, overhandigde het certificaat aan directeur Peter van de Kraan (rechts). Inexeon reviseert al meer dan 15 jaar (service)onderdelen uit onder meer verwarmings- en ventilatiesystemen, warmtepompen en omvormers voor PV-installaties. De revisiespecialist heeft inmiddels meer dan een half miljoen onderdelen gereviseerd en breidt het programma doorlopend uit met onderdelen voor de installatiebranche.

Kwaliteitsstempel

De keuring door TÜV Nederland heeft plaatsgevonden op verzoek van Techniek Nederland, dat Inexeon wil toevoegen aan het eigen Keurmerk Refurbished. Het Keurmerk is aan Inexeon toegekend voor het refurbishen van printplaten voor klimaatsystemen. De branchevereniging vindt de kwaliteitsstempel belangrijk, omdat deze de eindgebruikers zekerheid biedt bij de aanschaf van gereviseerde materialen. Het keurmerk borgt zaken als de kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en garantie.

Strakke procedures

Inexeon maakt deel uit van Rensa Family, een internationale groep specialistische familiebedrijven voor de installatiebranche. Het revisieproces van Inexeon bestaat uit strak gereguleerde procedures en intern ontwikkelde testsystemen om een zeer hoge kwaliteit te waarborgen. ‘Wij reviseren op grote schaal elektronica en mechanica voor klimaatsystemen​ met over het algemeen een langere garantietermijn dan een fabrieksartikel. Onze klanten zijn de installateurs, groothandels en fabrikanten in Nederland en daarbuiten. Het behalen van dit certificaat laat zien dat onze klanten uit de installatiebranche kunnen vertrouwen op de hoge kwaliteit van onze revisie-onderdelen’, zei directeur Peter van de Kraan bij de uitreiking.

Inexeon ontvangt Keurmerk Refurbished

Inexeon ontvangt Keurmerk Refurbished