Joshua Alagbe vlogt over circulair installeren

Techniek Nederland heeft Joshua Alagbe de afgelopen maanden op pad gestuurd. Voor een serie is onze vlogger langsgegaan bij een aantal circulaire installatieprojecten. De volledige vlogserie ‘Circulair installeren: Hype of Toekomst?’ is vanaf nu te zien.

Circulair in 2050

Nederland wil in 2050 een circulaire economie zijn. Voor veel ondernemers is circulair installeren nog ver weg. Maar er zijn installateurs die nu al (bijna) volledig circulair werken. In zijn vlogs laat Joshua Alagbe zien hoe zij het aanpakken en wat het oplevert.

Wie is Joshua Alagbe?

De presentator van onze vlogs is een media-alleskunner. Joshua Alagbe is interviewer en presentator, hij produceert zakelijke vlogs en is actief als adviseur op het gebied van social media. Op dit moment is Joshua bovendien nauw betrokken bij serie 5 van het AVRO/TROS-programma Hunted.

Vijf vlogs over circulair installeren

1. Circulair ontwerp
Mark-Jan Koldijk van DWT Groep uit Goes kwam tijdens de bouw van de nieuwe Ithaka Kliniek in Kloetinge veel uitdagingen tegen. Toch wist hij er een circulair project van te maken.

2. Repareren met refurbished materialen
Installateur Dick Gunst plaatst refurbished onderdelen in cv-ketels. En dat is niet alleen aantrekkelijk voor de klant!

3. Nieuwbouwwoningen met een langere levensduur
Zeven circulaire nieuwbouwwoningen die het klimaat minimaal belasten. Voor installatiebedrijf Loohuis betekende dit project een nieuwe manier van werken.

4. Onderdelen van pompen hergebruiken
Jan van den Berg van Schouten Techniekgroep laat zien dat 97% van de onderdelen van een oude pomp kan worden hergebruikt in een nieuwe pomp.

5. Hergebruik bij renovatie
GEAS Energiewacht is als installateur betrokken bij een renovatieproject van huurwoningen. Frank van Boxebeld laat zien dat daarbij minder materialen en verpakkingsafval worden gebruikt. En wat overblijft wordt zoveel mogelijk hergebruikt.

Ga naar de afspeellijst om alle vlogs te bekijken.

Kijk op www.technieknederland.nl/circulair voor meer informatie over dit onderwerp.